Skip to product information
1 of 1

books

Van Dog - книга на англиски јазик

Regular price ден 1,000.00 MKD
Regular price Sale price ден 1,000.00 MKD
Sale Sold out
Tax included. Shipping calculated at checkout.

Илустрација: Госија Херба
Формат: 50 страници, илустрации во цела боја
Издавач: Comme des geants inc.
Отпечаток: Млечен Пат
Објавено: 22 декември 2022 година
Класификација: Книги со слики, Приказни за животни (детски / тинејџерски), Уметност: општ интерес (детски / тинејџерски)
Читателство: Деца / Малолетни
Тежина: 542 g
Димензии: 248 x 299 x 12 (мм)
Паб. Земја: Канада

Стрип-книга за која зборува за уметност и креативност. Ван Дог вози до селата за да наслика пејзаж еден ден. Додека се качува на својот штафелај, ги меша боите и размислува за пејзажот, пејзажот полека се расплетува на чудни и прекрасни слики: полжав како грицка печурка, мравките како се собираат да работат и џиновско чудовиште од гуштер тргнува на пат до Токио. Како што пејзажот станува се покомплексен и покомплексен, Ван Дог се мачи да го заврши своето сликарство - но дали е обземен од неговата тема или богатството на селата е токму она што го инспирира?

Materials

Dimensions

Care information