Skip to product information
1 of 4

books

Little People Big Dreams: Albert Einstein - книга на англиски јазик

Regular price ден 900.00 MKD
Regular price Sale price ден 900.00 MKD
Sale Sold out
Tax included. Shipping calculated at checkout.
Малиот Алберт израснал во Германија, каде што му биле потребни четири години да го формулира својот прв збор. Бил фасциниран од тоа како функционираат предметите и, иако не го сакал училиштето, ги сакал книгите по физика и математика. Неговиот брилијантен ум размислуваше за просторот и времето, и на крајот дојде до теоријата на релативноста. Оваа инспиративна книга содржи стилски и чудни илустрации и дополнителни факти одзади, вклучувајќи биографска временска рамка со историски фотографии и детален профил.

Автор: Vegara, Maria & Claude, Jean
Издавач: Aurum Press Quarto
Формат: Тврд повез
Датум на објавување: 11.02.2021
ISBN: 9780711257566
Илустрирано: слики во боја
Страници: 32
Димензии: 240х195мм

Materials

Dimensions

Care information