Skip to product information
1 of 1

books

Winnie The Pooh How Are You? (A book about feelings) - книга на англиски јазик

Regular price ден 800.00 MKD
Regular price Sale price ден 800.00 MKD
Sale Sold out
Tax included. Shipping calculated at checkout.

Формат: Книга тврди страни, 22 страници, (со прекрасни илустрации во боја во целост)
Издавач: HarperCollins Publishers
Отпечаток: крајбрежен брег
Објавено: 31 март 2022 година
Класификации: Концепти за рано учење / рано учење, Рано учење: сетила, Приказни за животни (детски / тинејџерски), Лични и социјални прашања: самосвест и самодоверба (детски / тинејџерски)
Читателство: Деца / Малолетни
Тежина: 228 g
Димензии: 181 x 179 x 15 (мм)
Паб. Земја: Обединето Кралство

Вини-Пу како си? Ова е совршена книга за да им помогне на малите деца да ги истражуваат чувствата и емоциите. Може да биде тешко за малите деца да разберат што чувствуваат, а камоли што чувствуваат другите. Оваа книга помага да започнете разговори за емоциите на нежен, охрабрувачки начин.

Тоа им помага на децата да почнат да разбираат како се чувствуваат и другите. Со привлечни слики од Пу и неговите пријатели кои покажуваат како се чувствуваат со текст кој ги поттикнува децата да размислуваат за тоа како се чувствуваат и тие, оваа книга ќе им помогне на малите деца да развијат емоционална интелигенција. Што прави да се чувствувате среќни? Што можете да направите за и другите да се чувствуваат среќни? Што ве прави да се чувствувате тажни? Што може да ги растажи и другите? Страниците вклучуваат едноставни цртежи на лица кои јасно демонстрираат различни емоции, па дури и најмладите обожаватели на Вини-Пу можат да видат како изгледаат различните чувства, за да можат да разговараат со родителите/негувателите/возрасните за тоа како се чувствуваат.

Materials

Dimensions

Care information