Skip to product information
1 of 2

mushie

FRIGG Butterfly 2 цуцли анатомски силикон - Крем/Румена

Regular price ден 800.00 MKD
Regular price Sale price ден 800.00 MKD
Sale Sold out
Tax included. Shipping calculated at checkout.
Size

FRIGG Butterfly наликува на облик на пеперутка. Штитот со брановидни рабови има големи отвори за воздух, а во средината се наоѓа кружен центар кој ја истакнува елеганцијата на цуцлата.

Цуцлата е инспирирана од прекрасната пеперутка. Не само по изгледот туку и по магичната трансформација. За да стане пеперутка, гасеницата поминува низ процес на трансформација. За време на овој процес гасеницата останува во кожурец и на крајот процвета како прекрасна пеперутка. Оваа магична трансформација е симбол на развојот на животот. Бебето исто така се движи низ различни фази на развој, во утробата на мајката, а на крајот од процесот на трансформација бебето се раѓа за да процвета во големиот свет.

FRIGG Butterfly е анатомска цуцла со брадавица која го рефлектира обликот на устата. Цуцлата е дизајнирана да врши помал притисок врз непцето, непцата и вилиците и е најнежниот тип на цуцла. Ова го намалува ризикот од искривени заби и искривен залак. Ортодонтскиот дизајн е совршен за поддршка на правилниот развој на забите, вилицата и непцето на бебето.

Детали за цуцла FRIGG

100% дизајниран во Данска
100% произведен во Данска
Од безбедносни причини, секоја цуцла FRIGG се подложува на различни тестови кои го симулираат стресот на кој е изложена цуцлата.
Со нова SilkySoft™ брадавица
Материјал за заштита: полипропилен (PP)
Безбедносен стандард: EN1400 + А2 тест

Материјал на брадавиците: силикон од медицинска класа со површина SilkySoft™
Мерка на брадавица: 30 мм
Облик на брадавиците: Анатомски

Упатства за нега на цуцли FRIGG:

Во сад ставете ја цуцлата и прелијте ја со врела вода. Оставете ја 3-5 минути. Не потопувајте повеќе од 5 минути. Отстранете ја цуцлата и ставет ја на рамна површина да се исуши. Не употребувајте стерилизатори, микробранови или машини за миење садови. За оптимална безбедност и хигиена, препорачуваме да ја фрлите цуцлата по 1-2 месеци постојана употреба. Секогаш проверувајте ја цуцлата пред употреба и отфрлете ја при првите знаци на оштетување или истрошеност.

Materials

Dimensions

Care information