Skip to product information
1 of 1

books

Explore the Planets - книга на англиски јазик

Regular price ден 950.00 MKD
Regular price Sale price ден 950.00 MKD
Sale Sold out
Tax included. Shipping calculated at checkout.

Илустрирано од: Нил Кларк
Серија: Авантурите на Еви и Џуно
Формат: Тврди корици 18 страници, целосно илустрирана
Издавач: Frances Lincoln Publishers Ltd
Отпечаток: Frances Lincoln Publishers Ltd
Објавено: 6 септември 2022 година
Класификација: За деца од 0-2 години
Сликовници: книги за ликови, Приказни за животни (детски / тинејџерски), простор (детски / тинејџерски)
Читателство: Деца / Малолетни
Димензии: 178 x 178 (мм)
Паб. Земја: Обединето Кралство

Еви и нејзиното милениче, кучето Џуно, ги користат своите сетила за да ги истражуваат планетите во оваа светла, слоевита книга од тврди корици која ги учи децата сè за Сончевиот систем! Во оваа шармантна и иновативна книга со слоеви, Еви и нејзиното домашно милениче кучето Џуно ги посетуваат сите планети, една по една, и им кажуваат на читателите што нашле таму. Гледајте ги на скејтборд на нерамниот Меркур, како се вртат на правливиот Марс и околу Сатурн со хулахоп! Хумористичен текст и смели, чудни илустрации ја претставуваат секоја од осумте шарени планети. Закривените и слоевитите страници на таблата се зголемуваат во големина додека се движите низ книгата, развивајќи ја координацијата на раката и очите на детето додека ги врти страниците.

Конечното ширење ги прикажува сите планети заедно по ред од Сонцето. Необични факти заедно со привлечните уметнички дела ја поттикнуваат имагинацијата на децата од предучилишна возраст и предизвикуваат интерес за светот околу нив. Оваа светла, слоевита книга од табла обезбедува одличен прв вовед во Сончевиот систем.

Оваа книга е од серијата Авантурите на Еви и Џуно, во која се гледаат нашите двајца храбри истражувачи да патуваат на различни места и средини во иновативни книги на слоеви, кои ќе им помогнат на младите читатели да развијат координација на раката и очите и да ги подучуваат за светот. Достапно е и Explore Under the Sea, каде што Еви и Џуно патуваат од плажите до дното на океанот, додека го споделуваат со читателите она што го наоѓаат!

Materials

Dimensions

Care information