Skip to product information
1 of 2

natura

Eco Boom влажни марамчина

Regular price ден 195.00 MKD
Regular price Sale price ден 195.00 MKD
Sale Sold out
Tax included. Shipping calculated at checkout.

Eco Boom влажните марамчиња за бебиња се направени од органски сертифициран бамбус, кој е нежен за кожата и има природни антибактериски својства.
Хипоалергено и дерматолошки тестирани,  не содржат алкохол, бои, силикони, парабени и парфеми.
Се карактеризираат со висока густина и исклучителна цврстина.

Содржат 99.7% пречистена вода по пат на ревесна осмоза.

Влакната од бамбус ги прават 100% биоразградливи и имаат смирувачки и дезинфицирачки ефект на кожата на бебето.
Погодни за новороденчиња, деца и возрасни.

Без пластика.

Нашироко е познато дека бамбусот е антибактериски материјал- содржи природен био-агенс познат како Бамбус Кун. Тој е толку ефикасен што убива над 70% од бактериите кои се обидуваат да се развијат на него.

Исто така е дезодорирачки. Јагленот од бамбус е исклучително порозен и може да апсорбира големи количини бактерии кои предизвикуваат мирис. Неговите природни својства за дезодорирање наоѓаат многу намени: влошки за чевли од бамбус, дезодоранс од бамбус, чаршафи од бамбус, постелнина, чорапи од бамбус, бамбус кошули...
Јагленот од бамбус може да се користи и за филтрирање на штетните хемикалии во водата.

Број на парчиња: 60

Димензии на марамчињата: 14cm x 20cm
Materials

Dimensions

Care information