Skip to product information
1 of 6

storybox

Магнетна книга - Светот на бајките

Regular price ден 1,150.00 MKD
Regular price Sale price ден 1,150.00 MKD
Sale Sold out
Tax included. Shipping calculated at checkout.

Магнетните книги на францускиот бренд Janod се одлични играчки коишто ги развиваат креативноста и имагинацијата и се сакани од децата низ целиот свет. Игрите се состојат од магнети коишто се уредуваат и комбинираат на таблата во различни дезени. Овие сложувалки ќе ви служат долго време и нема да им бидат здодевни на децата, бидејќи нудат многу креативни можности. Тие се прекрасно изработени, што дополнително ја буди смислата за уметност, а исто така ги тренираат логичкото размислување и умешноста на рацете кај детето.

Магнетната книга СВЕТОТ НА БАЈКИТЕ содржи 30 шарени магнети со елементи за создавање на добро познати ликови од бајките како што се: Црвенкапа, Мачорот во чизми, вештерка, самовила или џуџе и 10 карти со илустрации на овие ликови.

Магнетите исто така им овозможуваат на децата да креираат сопствени измислени херои. Ова е одлична забава за малите љубители на бајките, како и за сите креативни деца.

Пакувањето е направено од тврд картон во форма на книга. На внатрешноста на капакот има илустрирана магнетната плоча. Двете прегради внатре помагаат подобро да се организираат магнетите и картичките.

Магнетните игри од оваа серија изгледаат одлично и се совршени и како подарок.

Materials

Dimensions

Care information