Skip to product information
1 of 1

harfa

Свесни родители - книга на српски јазик

Regular price ден 1,250.00 MKD
Regular price Sale price ден 1,250.00 MKD
Sale Sold out
Tax included. Shipping calculated at checkout.

Наместо само да ги наследат психолошките и духовните особини на нивните родители, децата дејствуваат како водичи за развојот на нивните родители. Родителите ненамерно и несвесно ја пренесуваат психолошката болка и емоционалната плиткост на своите деца.

За да се справи со резултатот од однесувањето, традиционалните книги за родителство нудат неколку паметни техники за контрола и брзи поправки за дисфункција.

Меѓутоа, во свесниот пристап кон родителството што го застапува авторот, децата служат како огледало на заборавената слика за себе на родителот. Оние кои се подготвени да се погледнат во огледало имаат можност да воспостават врска со сопствената внатрешна состојба на целина. Откако ќе го пронајдат патот назад до својата срж, родителите се здружуваат со своите деца, оддалечувајќи се од традиционалниот пристап „знај се“ и на тој начин развиваат реципрочен однос со своите деца. Столбовите на родителското его почнуваат да се рушат кога родителите сфаќаат дека нивните деца можат да ги водат во состојба на присуство.


ЗА АВТОРОТ

Д-р Шафали докторирала по клиничка психологија на Универзитетот Колумбија во Њујорк, каде што ја комбинирала западната психологија со источната филозофија, под чие влијание била веќе на рана возраст. Овој спој на источните и западните култури ѝ помага да допре до светската публика како уникатен автор во полето на психологијата на внимателност за семејствата.

Д-р Шефали живее во Њујорк и држи предавања за свесното родителство ширум светот.

Таа е автор на наградуваните книги за родителството: Свесни родители и надвор од контрола: Зошто дисциплинирањето на вашето дете нема да функционира и што ќе.

Автор: д-р Сабари, Шафали
Број на страници: 308
Повез: меко
Година на издавање: 2019 година.
Димензии: 150 x 230 mm
Издавач: Харфа

Materials

Dimensions

Care information