Skip to product information
1 of 1

harfa

Надвор од контрола - книга на српски јазик

Regular price ден 1,250.00 MKD
Regular price Sale price ден 1,250.00 MKD
Sale Sold out
Tax included. Shipping calculated at checkout.
Секој родител сака да знае како да воспитува добри, академски надарени, успешни и среќни деца. Генерално се смета дека дисциплината е основата за постигнување на овие цели, но „Надвор од контрола“ нуди досега неразмислен став за тоа зошто целата идеја за дисциплина е лоша.

Д-р Шафали Сабари открива дека дисциплината е главната причина за дисфункционалното однесување кое опфаќа генерации. Авторот навлегува во суштината на проблемите што родителите ги имаат со своите деца, доведувајќи ја во прашање зависноста на општеството од дисциплина и охрабрувајќи ги читателите да ги остават настрана идеологиите засновани на страв и да прифатат пристап што ги зближува родителите и децата. Решението лежи во континуиран значаен однос помеѓу родителот и детето, без закани, лишувања, казни и дисциплински постапки - без сите форми на манипулации. Родителите учат како да воспостават длабока и значајна врска со своите деца, а децата учат за одговорноста и преземаат контрола над нивните животи.

ЗА АВТОРОТ

Д-р Шафали докторирала по клиничка психологија на Универзитетот Колумбија во Њујорк, каде што ја комбинирала западната психологија со источната филозофија, под чие влијание била веќе на рана возраст. Овој спој на источните и западните култури и помага да допре до светската публика како уникатна авторка во областа на психологијата на вниманието за семејствата. Д-р Шефали живее во Њујорк и држи предавања за свесното родителство ширум светот. Таа е автор на наградуваните книги за родителство: Свесни родители и надвор од контрола: Зошто детската дисциплина не функционира и што ќе.

Автор: д-р Сабари, Шафали
Број на страници: 268
Повез: меко
Година на издавање: 2021 година.
Димензии: 150 x 230 mm
Издавач: Харфа

Materials

Dimensions

Care information