Skip to product information
1 of 1

harfa

Монтесори дете - книга на српски јазик

Regular price ден 1,400.00 MKD
Regular price Sale price ден 1,400.00 MKD
Sale Sold out
Tax included. Shipping calculated at checkout.
Трансформирајте го вашиот обичен дом во домот во Монтесори...

И станете ПОСВЕСНИ, ВНИМАТЕЛНИ И РЕЛАКСИРАНИ РОДИТЕЛИ

Време е да го промениме начинот на кој гледаме на децата од рана возраст! Повикувајќи се на принципите развиени од воспитувачот д-р Марија Монтесори, Сајмон Дејвис покажува како животот со раните деца да се претвори во богато и заемно корисно време исполнето со љубопитност, учење, почит и откритија. Со стотици практични идеи за секој аспект од животот со мало дете, еве како ќе:

- останете присебни кога детето не е и поставувајте граници со љубов и почит;
- уредете го вашиот дом и ослободете се од хаосот;
- креирајте Монтесори активности погодни за дете од една до три години;
- подигнете љубопитни ученици кои сакаат да го истражуваат светот околу себе;
– доживејте изненадување и задоволство гледајќи го светот низ детски очи.

Materials

Dimensions

Care information