Skip to product information
1 of 1

harfa

Како да кажете не со љубов - книга на српски јазик

Regular price ден 1,050.00 MKD
Regular price Sale price ден 1,050.00 MKD
Sale Sold out
Tax included. Shipping calculated at checkout.
Воспитувањето деца денес не е лесна задача. Има особено предизвикувачки ситуации во кои на децата треба да им ја негираме желба. Да се ​​каже „не“ со чиста совест - дали е можно?
Книгата им помага на родителите да им покажат на своите деца како да се залагаат за себе и како успешно да комуницираат.

Реномираниот семеен терапевт Џеспер Јул, еден од големите иницијатори на педагогијата на иднината, нè учи:

• како да се каже „не“ на децата со чиста совест;
• како автентично да се каже „да“ или „не“;
• како да комуницирате со децата за да не го нарушите сопствениот или интегритетот на детето;
• како, како родител, да ја заштитите сопствената личност и сопствените верувања и вредности;
• како да комуницирате за децата да го разберат „не“ како внимателен и љубовен одговор.

Materials

Dimensions

Care information