Skip to product information
1 of 1

harfa

Како да воспитувате емоционално интелигентно дете - книга на српски јазик

Regular price ден 1,250.00 MKD
Regular price Sale price ден 1,250.00 MKD
Sale Sold out
Tax included. Shipping calculated at checkout.
Како да се подигне емоционално интелигентно дете е револуционерниот водич на Џон Готман за учење на децата како да го разберат и регулираат својот емотивен свет.

Секој родител знае колку е важно да ги опреми децата со интелектуалните вештини што им се потребни за да успеат на училиште и во животот. Сепак, децата исто така треба да ги совладаат своите емоции. Како што покажува познатиот психолог и истражувач Џон Готман, кога ќе ја совладаат оваа важна животна вештина, емоционално интелигентните деца ќе уживаат зголемена самодоверба, подобро физичко здравје, подобри училишни перформанси и поздрави социјални односи.

Оваа книга ќе ги опреми родителите со пет чекори во процесот на „тренинг за емоции“:

• Бидете свесни за емоциите на вашето дете.
• Сфатете го емоционалното изразување како можност за интимност и поучување.
• Слушајте емпатично и ценете ги чувствата на детето.
• Именувајте ги емоциите со зборови што детето може да ги разбере.
• Помогнете му на детето да смисли соодветен начин да го реши проблемот.


Напишана за родители на деца од сите возрасни групи, книгата Како да се подигне емоционално интелигентно дете ќе ја збогати врската помеѓу родителите и децата и неизмерно ќе придонесе за развојот на генерација емоционално здрави возрасни.

Materials

Dimensions

Care information