Skip to product information
1 of 1

harfa

Дисциплина без драма - книга на српски јазик

Regular price ден 1,250.00 MKD
Regular price Sale price ден 1,250.00 MKD
Sale Sold out
Tax included. Shipping calculated at checkout.
Д-р Сигел и д-р Пејн Брајсон нудат стратегии за поставување јасни, конзистентни и здрави граници во дисциплинирањето на децата. Со помош на овој бестселер на Њујорк Тајмс, ќе најдете начин да се поврзете со вашето дете мирно и со љубов дури и во најекстремните и најсложените ситуации.

Истакнувајќи ја фасцинантната врска помеѓу развојот на мозокот на детето и тоа како родителот реагира на лошото однесување на детето, Дисциплината без драма обезбедува ефективен, сочувствителен начин да се справиме со бесот, напнатоста и солзите на нашите деца - без драма. Овој пристап заснован на наука им помогна на многу родители да создадат врска со нивното дете, што е основа на здрав ментален развој.

Оваа книга ќе ви помогне на многу јасен начин да разберете како работи вашето дете, како и да:
наоѓате начин лесно да останете поврзани со вашето дете во секоја ситуација;
ги пренасочува кризните ситуации на родителство во развој и раст;
постигнете и зајакнете силна врска со детето, полна со емпатија и разбирање;
откријте стратегии кои ви помагаат да ја препознаете сопствената филозофија на дисциплина;
Запознајте се со дваесетте најчести дисциплински грешки кои му се случуваат на секој родител.


Автор: Даниел Џ. Сигел, Тина Пејн Брајсон
Број на страници: 276
Повез: меко
Година на издавање: 2019 година.
Димензии: 160x230 mm
Издавач: Harfa d.o.o.

Materials

Dimensions

Care information